Надеждата е в Бога

Прочит: Матей 28:16-20

 

„А Бог на надеждата да ви изпълни с пълна радост и мир във вярата, така че чрез силата на Святия Дух да се преумножава надеждата ви.“

                                                                   (Римляни 15:13)

 

Веднъж, когато си правех кръвни изследвания, лекарката забеляза, че сме родени на една и съща дата. Тогава с тревога ми сподели, че хороскопът за деня за зодия „риби“ не е добър. Пишело да не очакваме всичките ни мечти да се сбъднат днес. Струваше ми се, че не само хороскопът я тревожи. Споделих й, че не вярвам в хороскопи и че Бог е  много по-велик от всякакви прогнози, затова може да сбъдне нашите мечти. Лицето на лекарката светна.

Често съм се молила Бог да ми даде възможности да свидетелствам за Него въпреки стеснителния ми характер. Почувствах се насърчена от това, че Той ми даде точните думи в онзи момент, както и смелостта да ги кажа. Всъщност разговорът насърчи и двете ни. Моля се тази жена да повярва в Бога и да възложи цялата си надежда на Него.

 

Молитва: Господи, покажи ни кои от хората, които срещаме, са готови да чуят за Теб и ни дай смелост да им споделим своята вяра. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог ни дава надежда и иска да я споделяме с другите.

Сю Бонд (Австралия)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО НЕ ПОЗНАВАТ БОЖИЯТА ЛЮБОВ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply