Най-доброто

Прочит: Евреи 12:4-11

„Ако търпите наказание, Бог се отнася с вас като със синове; защото кой е този син, когото баща му не го наказва?“
(Евреи 12:7)

Не пия безалкохолно в присъствието на малкия си племенник, защото му е забранено да приема много захар и не искам да го дразня. Един ден, докато плачеше за сок, аз си помислих, че когато децата плачат за нещо, което би им навредило, родителите, които знаят повече, биха предпочели да ги оставят да плачат, отколкото да им позволят да си навредят.
Бог насочи вниманието ми към това, което правя самата аз. Понякога, когато Го помоля за нещо, но не го получавам във времето, в което искам, започвам да плача. Сълзите ми обаче не Го принуждават да ми даде поисканото. По-късно съм разбирала смисъла на Евреи 12:7 – Бог е мой Баща и ме възпитава, за да раста. Той не ми отказва любовта Си, като не ми дава нещо, а ме предпазва или ме учи на нещо.
Когато желанията и сълзите ни са за неща, които не са най-добрите за нас, Бог ни помага да не си навредим и ни води към по-добър избор. Той ни обича и иска най-доброто за нас.

Молитва: Отче, когато плачем за неща, които биха ни навредили, учи ни да разпознаваме Твоето напътствие и да отвърнем с любов. Амин.

Мисъл за деня: Бог иска да ми даде това, което е най-добро за мен, дори когато искам нещо друго.
Олувасола Джегеде (Нигерия)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ИЗПИТАНИЯ.

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply