Най-големият дар

Прочит: Яков 1:17-18

 

„… в Него, Който е образ на невидимия Бог, първороден преди всяко създание… Защото Отец благоволи да всели в Него съвършената пълнота…“

                                                                          (Колосяни 1:15, 19)

 

Исус реши да дойде на земята като малко бебе. Удивително! Вместо да се появи славно, като супергерой, Той избра възможно най-незабележимия и скромен начин – малко бебе, което зависеше от своята майка и очакваше тя да го обича, храни и защитава.

Защо Бог дойде на земята по такъв начин? Ако идването на Исус зависеше от нас, със сигурност щяхме да се погрижим за перфектна организация. Щяхме да помислим за всичко и да осигурим достатъчно шум около събитието. Защо Бог реши да дойде като бебе?

Той искаше да бъде истински човек, да сподели нашата природа, да се изправи пред изпитанията, глада, да преживее слабостта, дори да вкуси смъртта. Бог доброволно принизи Себе Си, за да разберем, че Той е истинската Любов. Бог дойде на земята, за да ни покаже как да живеем и да обичаме. Ние сме хора и най-добрият начин да се научим на това, е да следваме Неговия пример. Бог ни показа истинския пример – този, който можем да разберем и да следваме. Колко чудна е Божията благодат!

 

Молитва: О, Боже, помогни ни да Те виждаме дори когато преминаваме през трудности. Нека Ти позволим да ни учиш и да ни показваш пътя към истинския живот. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог е с нас.

Рут Мурър (Ню Мексико)

 

Да се молим: ДА ВИЖДАМЕ В ХРИСТОС БОЖИЯТА ЛЮБОВ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply