Най-хубавите съботи

Прочит: 1 Коринтяни 13:1-13

„Ние обичаме Него, защото първо Той възлюби нас.“
(1 Йоан. 4:19)

Моят колега Джон прекарва почти всяка събота със своя внук Карсън. Те дори носят еднакви червени тениски, докато се забавляват заедно. Взаимоотношенията им са изпълнени с любов, доверие, грижа и радост.
Наскоро Джон празнува рождения си ден със своето семейство. След като духнал свещичките на тортата, неговият внук го попитал какво си е пожелал. Той отвърнал, че не си е пожелал нищо, и попитал какво Карсън ще си пожелае на своя рожден ден. Той казал, че би искал съботи с червени тениски до края на живота си!
Този отговор докосна моето сърце. Замислих се за своите родители, братя и сестри, за съпруга си, за децата и внуците. Нашите взаимоотношения понякога са прекрасни, понякога – не толкова. Може да научим много неща за любовта през живота си, но за истинската, безусловна любов научаваме само от общуването с Бога. Ние обичаме, защото Бог пръв възлюби нас. Неговите обятия очакват всеки от нас – по всяко време и на всяко място.
Следването на Божията воля и на Исусовия пример за живот ще ни дадат взаимоотношения, изпълнени с радост, както и ще водят другите в царството Божие. А колко по-прекрасно е това от съботите на Джон и Карсън!

Молитва: Любящи Отче, благодарим Ти за Твоя Син, Който ни показва съвършената любов. Давай ни сила и ни възстановявай всеки ден, за да обичаме хората в Неговото име. Амин.

Мисъл за деня: Нека показваме на другите любовта, която Бог показва към нас.
Кей Хоук (Охайо)

Да се молим за: БАБИТЕ, ДЯДОВЦИТЕ И ТЕХНИТЕ ВНУЦИ.

Остави коментар

Live Reply