Най-прекрасното послание

Прочит: Исая 58:7-11

 

„Благотворната душа ще бъде наситена; и който пои, сам ще бъде напоен.“

(Притчи 11:25)

 

Всеки път, когато със семейството ми планираме пътуване до северната част на Пуерто Рико, аз предлагам да посетим и града, в който съм родена. При едно такова посещение на площада се провеждаше панаир на занаятите. Имаше много щандове на производители и занаятчии. Това беше един ден, изпълнен с приятни преживявания и незабравими гледки.

В най-натоварения час от деня дъщеря ми се нареди на опашка за храна. Беше горещо и хората се оплакваха, че трябва да чакат дълго на жегата. В един момент към опашката се приближи разрошена жена, която изглеждаше неориентирана и говореше несвързано. Няколко човека веднага се отдръпнаха. Но продавачът спря да работи и се обърна мило към жената. Той кротко я попита иска ли нещо за ядене, после ѝ приготви обяд. Малко след това тя си тръгна с усмивка.

Дъщеря ми се приближи към нас със сълзи на очите и каза: „Видях и чух най-прекрасното послание, много по-добро от всичко, което чувам ежедневно. То ми отвори очите и ме промени. Моля се да прославям Бога, като проявявам милост и състрадание към хората“.

 

Молитва: О, Боже, помагай ни да пребъдваме в Твоята любов и да проявяваме милост към хората, както ни учи Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог се радва на моите дела на милост.

Мария Урдас (Пуерто Рико)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ОТСТОЯВАТ ПРАВАТА НА ХОРАТА С ПСИХИЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ.

 

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

 

Остави коментар

Live Reply