Най-важно е сърцето

Прочит: Деяния 1:15-17, 20-26

 

„… Ти, Господи (…) познаваш сърцата на всички…“

(Деяния 1:24)

 

Като тийнейджърка страдах от акне. Всяка сутрин се опитвах да скрия новите пъпки. Избягвах да се приближавам към хората, когато говорех с тях, защото си мислех, че лицето ми ще ги отблъсне. Всяка вечер се молех Бог да премахне този проблем, защото исках да ме харесват. Гледах се през очите на околните.

През годините вярата ми стана по-силна и молитвите ми се променяха, въпреки че продължавах да се боря с акнето. Спрях да моля Бога да ми даде гладка кожа, защото вярвах, че Той ме харесва такава, каквато ме е създал. Цялото творение беше одобрено от него, а това включва и мен.

След възнесението на Исус Неговите ученици избраха заместник на Юда Искариотски, като се помолиха със следните думи: „Ти, Господи, Който познаваш сърцата на всички, покажи онзи от тези двамата, когото си избрал“ (Деяния 1:24). Матия беше избран, както бе избран Давид – по сърце. Бог знае моите мисли, желания, планове и амбиции. Той се интересува от това, което е в сърцето ми – не от цвета на кожата ми, нито от теглото или други физически характеристики. Вместо да се притеснявам как изглеждам, всеки ден размишлявам над Божието слово и се моля за повече любов, повече вяра и Бог да бъде в моето сърце.

 

Молитва: Боже, помагай ни да ценим в себе си това, което е най-ценно за Теб. Нека Те обичаме и Ти служим безрезервно. Амин.

 

Мисъл за деня: Ще ценя това, което и Бог цени – сърцето.

Мейбъл Нинан (Калифорния, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ЧУВСТВАТ НЕСИГУРНИ ЗАРАДИ ВЪНШНИЯ СИ ВИД.

 

 

Остави коментар

Live Reply