Намерени

Прочит: Лука 15:1-10

„Също така, казвам ви, има радост пред Божиите ангели за един грешник, който се кае.“
(Лука 15:10)

Когато бях малък, тропическият нигерийски пейзаж, сред който живеехме, беше за мен съвсем различен свят. Във всичко навън – тревата, камъните, праха – откривах предмети за игра, с които можех да се занимавам часове наред.
Понякога се събирахме с другите деца, които също носеха своите „ценности“. Нещата, с които играехме навън, понякога изчезваха, може би за добро. Дъждовният сезон ни лишаваше от някои забавления, но те се появяваха отново след време. Когато откриех нещо изгубено, се радвах много. Не ме притесняваше фактът, че любима играчка може да е започнала да ръждясва или да губи ярките си цветове. Важното беше, че нещо, което съм изгубил, се е намерило!
Днешният библейски текст разказва за други неща, които са били изгубени, но са се намерили – една овца и една драхма. За мен ценни бяха играчките. Всички подобни ситуации ни помагат да разберем каква е радостта на Бога, когато един грешник е намерен.

Молитва: Небесни Отче, осъзнаваме, че всички сме били изгубени. Благодарим Ти, че ни обичаш толкова, че си изпратил Сина Си, за да ни спаси. В Неговото име се молим. Амин.

Мисъл за деня: Мога да се радвам с Бога и ангелите, когато някой изгубен човек бъде намерен.
Рон Уосън (Тексас, САЩ)

Да се молим за: ДЕЦАТА В НИГЕРИЯ.

Остави коментар

Live Reply