Напояване

Прочит: Второзаконие 10:12-22

„Бъдете и изпълнители на словото, а не само слушатели, да лъжете себе си.“
(Яков 1:22)

Да развиваш ферма в планинска местност, не е лека работа. При недостиг на дъждове, горещо лято и студена зима отглеждането на нещо, различно от бурени, може да отнема страшно много усилия. За радост, на много места можем да използваме подпочвени води за напояване. Там, където водата достига, може да се отглежда почти всичко, но на останалата почва – не.
Използвах тази картина като сравнение по време на един библейски урок, който водех. Темата беше как апостолите носеха евангелието на непознати места. В нашата църква се радваме на активни служения и развито съзнание за мисия. Помагаме на възрастни хора, събираме дарения за пострадали и не скъпим времето, парите и усилията си за своите ближни – независимо къде се намират и откъде идват. За мен този начин на практическа проява на вярата е съществена част от християнския живот.
За жалост, по света винаги ще има неплодородна почва, но ако можем да направим дори едно място по-плодородно, отколкото е било, наистина ще бъдем Христовите ръце и нозе в този свят.

Молитва: Господи, помагай ни да помним, че не само думите, но и делата ни са изява на Твоята сила и благодат в света. Амин.

Мисъл за деня: Божието дело се върши не само в църквата, но и в света.
Марк Картър (Орегон)

Да се молим за: СЛУЖЕНИЯТА НА ЦЪРКВАТА.

Остави коментар

Live Reply