Направи крачката

Прочит: Матей 14:22-33

 

„И Петър слезе от ладията и вървеше по водата, за да иде при Исус.“

                                                                                          (Матей 14:29)

 

Повечето от нас добре познават историята, разказана в тази глава на Матей. Вероятно сме я чели и сме слушали проповеди върху нея много пъти и сигурно сме свикнали да поставяме ударението върху страха на Петър.

Днес ми беше представен един друг поглед към тази случка. Да, Петър се изплаши. Много от нас биха почувствали същото. На колко от нас биха тръгнали към водата? Колко биха направили първата крачка? Това изискваше смелост и вяра.

Понякога се чувстваме като в буря сред обстоятелствата около нас. Знаем, че Бог е близо, но не бихме прекрачили ладията, за да тръгнем към Него. Какво ще стане, ако изберем да постъпим като Петър? Може би ще ни е страх, но ще бъдем утешени, когато се помолим и чуем Божия отговор: „Дерзай! Аз съм, не бой се“.

Когато направим първата крачка, ще попаднем в море от препятствия. Но Бог, Който спаси Петър, ще бъде там, за да ни подаде ръка и да ни помогне. Можем да Му се доверим, да тръгнем към Него и никога да не поглеждаме назад. Скоро ще разберем, че една крачка може да промени целия ни живот.

 

Молитва: Всемогъщи Боже, помогни ни да направим първата крачка към Теб. Нека чувстваме Твоята любов и милост всеки ден. Молим се в името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: И аз като Петър мога да се доверя на Бога и да изляза от ладията.

Сиара Лили (Южна Каролина)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ СТРАХУВАТ ОТ ПРОМЯНА.

 

 

 © The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply