Насъщният хляб

Прочит: Матей 6:7-15

 

„… понеже не чезнат щедростите Му. Те се подновяват всяка сутрин; голяма е Твоята вярност.“

                                                     (Плачът на Йеремия 3:22-23)

 

В стресови моменти е нормално да се тревожим, макар че това не е добре за нас. Библията е изпълнена с пасажи, които ни казват да не се притесняваме, а да се доверяваме на Бога (вж. Матей 6:25-27). Една фраза от Господнята молитва наскоро помогна на моето семейство да премине по-леко през стреса, който преживявахме заради боледуването на моя свекър.

В молитвата, с която Исус ни учи да се молим, намираме думите: „Дай ни днес насъщния хляб“ (Матей 6:11). Направи ми впечатление, че не се казва: „Дай ни достатъчно хляб“, или „Нека никога хлябът ни не свършва“. Ударението е върху ежедневния хляб – достатъчно за днешния и само за днешния ден.

Посланието е ясно – трябва всеки ден да подновяваме своето доверие в Бога. Трудните моменти идват в живота ни всеки ден и ако се притесняваме и страхуваме твърде много, това ще ни фокусира върху проблемите, вместо върху Бога. Принципът на насъщния хляб е да търсим и да се доверяваме на Господа всеки ден.

 

Молитва: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

 

Мисъл за деня: Божиите щедрости са нови всяка сутрин. Нека и нашето доверие в Бога бъде такова.

Джон Боун (Минесота)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СА ПОГЪЛНАТИ ОТ ТРЕВОГИ.

 

 

Остави коментар

Live Reply