Насаме с Бога

Прочит: Лука 5:12-16

„А Той се оттегляше в усамотени места и се молеше.“
(Лука 5:16)

Напълно изтощена, гледах масата, пълна с боядисани в златисто саксии, от които изработвах декоративни ангели като подарък за всеки от персонала в училището на моята дъщеря. Пред мен стояха сто ангела, но сърцето ми не беше спокойно. Започнах това начинание с добри намерения, но то отне силите ми. Въпреки това не можех да се откажа. Бях позволила да изгубя радостта от жеста, исках да се справя перфектно, но нямах мир.
Когато работата започне да отнема мира ми, аз си припомням, че Исус отделяше време, в което да разговаря насаме със Своя Отец. След това Той се връщаше при учениците Си възстановен. Той показваше покорство и служеше на хората. Ако самият Исус се нуждаеше от време само с Отец, колко повече аз се нуждая от това? Нека всички следваме Неговия пример, като отделяме време само за Бога, за да се възстановяваме, да подновяваме силите си и отново да се съсредоточаваме върху своето служение.

Молитва: Боже, благодарни сме, че искаш да бъдеш с нас. Нека бъдем верни в това да отделяме най-доброто в живота си за Тебе. Амин.

Мисъл за деня: Днес ще прекарам повече време насаме с Бога.
Ким Рамзи (Вирджиния)

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СА НА ПРАГА НА ИЗТОЩЕНИЕТО.

Остави коментар

Live Reply