Насърчение

Прочит: Еклисиаст 4:9-12

„Затова, насърчавайте се помежду си и се назидавайте един друг…“
(1 Солунци 5:11)

Състезанието по плуване беше пълно с участници до 13-годишна възраст, между които и двамата ми внуци. Слейд, по-големият от тях, беше приключил с плуването в своята възрастова група и беше застанал на ръба на басейна, за да подкрепя своя брат Грант. При целия шум наоколо можехме да чуем гласа на Слейд: „Давай, Грант, продължавай. Ти можеш!“. Докато го гледах, си помислих: „Той изобщо не се интересува как изглежда отстрани, скачайки и викайки до водата. Изцяло се е концентрирал върху това, че брат му трябва да спечели“.
Когато по-късно през деня си припомних как внукът ми без никакво притеснение подкрепяше брат си, си помислих: „Проявявам ли същата страст, когато трябва да подкрепя братята и сестрите си в Христос?“. Срамувам се, защото отговорът е отрицателен. За разлика от моя внук, аз често се притеснявам какво ще си помислят околните. Слейд ме провокира да помоля Бога за прошка и да поискам повече решителност да насърчавам другите.

Молитва: Господи Исусе, помагай ни да се уподобяваме на Тебе в своите действия всеки ден. Молим се, както Ти ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име; да дойде Твоето царство, да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята; давай ни всеки ден насъщния ни хляб; и прости греховете ни, защото и самите ние прощаваме на всеки наш длъжник; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия” (Лука 11:2-4). Амин.

Мисъл за деня: Кого ще насърча днес в името на Христос?
Джордж Чайлдри (Алабама, САЩ)

Да се молим за: МЛАДИТЕ СПОРТИСТИ.

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply