Насърчение всеки ден

Прочит: Еклисиаст 3:1-8

„Превърнал си плача ми в игра за мен; съблякъл си ми вретището и си ме препасал с веселие.“
(Псалм 30:11)

Преди няколко години, когато замених старата си захабена библия с нова, реших да променя и някои от духовните си навици. Започнах всеки ден, когато прочитам пасаж от „Духовна манна“, да си го отбелязвам и да записвам датата в страничното поле на библията. Ако пасажът е особено ценен за мен, избирам някой от стиховете и го подчертавам допълнително.
Оттогава изминаха пет години и сега, когато погледна датите, си давам сметка, че съм прочела някои пасажи по няколко пъти. Докато чета части от Божието слово, си припомням какво се е случвало миналия път, когато съм ги чела. Някои от пасажите ми напомнят за раждането на сина ми, други за здравословни проблеми и тежки изпитания.
Обичам да си припомням добрите и лошите моменти от своя живот, защото така си напомням, че Бог винаги е бил с мен. Ситуациите са се променяли и аз съм запомняла различни неща от Божието слово. Но каквото и да съм преживявала, съм намирала насърчение в неговите думи. Благодарна съм, че имам такова ежедневно благословение.
Когато сме щастливи и когато сме тъжни, когато сме спокойни и когато сме отчаяни, в тежките дни и в дните на радост Бог ни говори. Нека бъдем благодарни за това и да Го прославяме!

Молитва: Благодарим Ти, Боже, че ни говориш чрез Своето слово. Нека ценим Твоето водителство. Амин.

Мисъл за деня: Размисълът върху миналото ми дава надежда за бъдещите Божи благословения.
Марни Уайт (Кънектикът)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО ПОСТАВЯ НАЧАЛОТО НА НОВА ДУХОВНА ПРАКТИКА.

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply