Насърчителен дневник

Прочит: Псалм 16:5-8

 

„Благословен… Отец на милостивите и Бог на всяка утеха, Който ни утешава във всяка наша скръб, за да можем и ние да утешаваме тези, които се намират в каквато и да била скръб, с утехата, с която и ние се утешаваме от Бога.“

                                                                     (2 Коринтяни 1:3-4)

 

Известно време преди да почине, баба постъпи в хоспис. Опитвах се да я насърчавам, като всяка седмица избирах библейски стих, който ѝ изпращах. Тя беше силно вярваща, затова със сигурност се е радвала на това. Аз самата не познавах Библията добре, но докато търсех стиховете за баба, научих много. Насърчаваха ме най-вече псалмите (18:2; 46:1; 62:8), но се опитвах да избирам и стихове, които не бяха толкова познати за нея, например Авакум 3:18-19 или Софония 3:17. Записвах всички тях в една тетрадка, за да не се повтарят. Когато тя си отиде, в тетрадката бяха отбелязани 150 стиха.

Купих си дневник, вписах стиховете в него и дадох дневника на мама, която страдаше от депресия. Тогава реших да направя същия за моята свекърва, за сестра ми, за внука. Сестра ми пък направи такъв за мен – нося го в дамската си чанта. Отварям го, когато искам да науча наизуст някой библейски стих или просто имам нужда от насърчение. С помощта на молитвените дневници моето семейство споделя вярата и надеждата в Бога.

 

Молитва: Милостиви Боже, помагай ни да се обръщаме към Твоето слово за насърчение и напътствие. Амин.

 

Мисъл за деня: На кого мога да помогна, като му споделя библейски стих?

Камил Еванс (Флорида)

 

Да се молим за: ХОРАТА, НАСТАНЕНИ В ХОСПИС.

 

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply