Нашата основа

Прочит: Ефесяни 2:19-22

„Защото никой не може да положи друга основа освен положената, която е Исус Христос.“
(1 Коринтяни 3:11)

При един ураган преди няколко години домът ни беше наводнен. Заради бедствието, както и заради това, че живеем на място, което винаги е засегнато от приливите и отливите, решихме да заздравим основите на своето жилище. Отне ни толкова време, че се наложи да намерим друго място за живеене. Останахме там повече от две години, докато ремонтът приключи.
През цялото това време бях толкова стресирана, че не знаех как ще продължа напред. Започнах да чета Библията и да се моля всеки ден. Не само къщата ни получаваше нови основи, но и животът ми се основаваше твърдо върху Христовото учение.
Ние, християните, сме част от едно тяло, църквата, а крайъгълният ни камък е Исус Христос. Крайъгълният камък на сградата е в основата на стените, като ги съединява и поема тежестта на цялата постройка. Това направи Исус, когато умря за нас на кръста. Той понесе тежестта на греховете ни и сега ни свързва, като пребъдва в нас чрез Святия Си Дух. Нашата вяра е основана на Исус Христос и можем да продължим напред, като знаем, че Той и Неговата любов са основата на целия ни живот.

Молитва: Господи, благодарим Ти, че носиш тежестта на нашите грехове и че ни привдигаш, когато сме отчаяни. Амин.

Мисъл за деня: Ще направя Исус крайъгълен камък на моя живот.
Джан Тоуни (Вирджиния)

Да се молим за: ЖЕРТВИТЕ НА ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ.

Остави коментар

Live Reply