Наше прибежище и сила

Прочит: Исая 41:8-13

„Когато минаваш през водите, с теб ще бъда, и през реките – те няма да те потопят (…) Ето, Аз ще направя нещо ново; сега ще се появи…“
(Исая 43:2, 19)

Там, където аз живея, често спират водата без предупреждение. Един ден реших да се снабдя предварително с повече вода, за да имам, когато я спрат. Завъртях крана, за да напълня една туба. После се ангажирах с други неща и забравих да завъртя крана обратно. По-късно през деня ми се обади мъжът ми Хорхе, за да ми съобщи, че къщата е наводнена. За пръв път в живота си изпитвах подобен ужас. Бях виновна и не можех да се успокоя. Но Хорхе се отнесе с разбиране. Той ми каза да не се тревожа, защото с Божията помощ всичко ще се оправи. Доверих се на Бога и се помолих да ми даде сила.
След няколко седмици реших да споделя това преживяване с испанското издание на „Духовна манна“. Исках да насърча и други хора, които са преживели наводнение или друг подобен проблем. Бог успокои водата, която причини беда в моя живот, Той ще успокои и тези, които викат към Него с молитва. Дори самите ние да сме причина за бедствието, както се случи с мен, Господ ни е обещал винаги да бъде до нас, така че нищо да не може да ни навреди.

Молитва: Любящи Боже, помагай ни да не забравяме, че не бива да сме обезсърчени и изплашени, защото Ти ни подкрепяш със силната Си десница. Амин.

Мисъл за деня: „Бог е прибежище и сила за нас“ (Псалм 46:1).
Прискила Моралес (Пуерто Рико)

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ СЛЕД НАВОДНЕНИЕ.

Остави коментар

Live Reply