Наше прибежище и сила

Прочит: Псалм 46:1-3

 

„Защото в зъл ден ще ме скрие под покрова Си…“

(Псалм 27:5)

 

Аз и още една жена имахме общо осем минути да споделим нещо по време на един семинар за писатели на размишления за „Духовна манна“. Но самата аз се нуждаех от повече от осем минути, въпреки че нямаше да споделя нещо насърчително, а болката си от един човек. Когато с другата жена започнахме да говорим за своето минало, думите се изливаха по-бързо, отколкото очаквахме.

Оказа се, че и двете преминавахме през сходни преживявания, но времето беше отслабило болката. И двете осъзнавахме, че успяваме да преодолеем лошите чувства не защото времето лекува, а защото търсим прибежище при Бога и намираме сила във вярата, че Той може да помага при всякакви ситуации.

Молитвата и Божието слово ни бяха дали утехата, от която се нуждаехме, за да останем твърди във вярата. Нашите роднини, приятели и църкви ни бяха подкрепяли в молитва в най-тежките моменти. Бог беше показал и на двете ни, че никога не сме сами в изпитанията.

 

Молитва: Всемогъщи Боже, учи ни да се обръщаме към Теб още при първите признаци, че сме изправени пред проблем, вместо да се опитваме да се справим с болката сами, защото Ти си наше прибежище и сила. Амин.

 

Мисъл за деня: Болката намалява, когато търсим Божията закрила и сила.

Маритес Крус (Филипини)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ ЧУВСТВА НАПЪЛНО САМ.

 

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply