Нашите таланти

Прочит: Матей 25:14-30

„Затова вземете от него таланта и го дайте на този, който има десет таланта.“
(Матей 25:28)

Въпреки че бях отглеждан с любов от християнски родители, започнах да пия на 16-годишна възраст. Скоро добавих дрогата и прекарах 26 години в ступор. Осъзнах се едва когато получих съдебна заповед да се включа в група за зависими. По време на едно църковно събитие започнах да чета откъси от Библията и оставих Бог да ми говори чрез тях.
Един ден зачетох историята за човека, който получил един талант. Господарят му не останал доволен, защото той не го умножил. Тогава разбрах, че е време да започна да използвам таланта, който Бог ми беше дал – прекрасния си глас. Оттогава вече 20 години пея в църквата и в една болница. Всеки път, когато Го възхвалявам с гласа си, Бог ме благославя. Радостта, която пеенето ми носи, е много по-голяма от тази, която могат да дадат алкохолът и дрогата.
През последните две години пея въпреки здравословните си проблеми и това ми дава надежда. Бог ме спаси от самия мен и ми помогна да използвам таланта си, за да Му служа. Благодарен съм за възможността да възхвалявам Неговото име.

Молитва: Небесни Татко, показвай ни как да използваме талантите, които си ни дал, за да благославяме хората, както Ти благославяш нас. Молим това в името на Исус. Амин.

Мисъл за деня: Талантът, който Бог ми е дал, е благословение за мен и за останалите.
Кийт Хайли (Канзас, САЩ)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ ОТ ЗАВИСИМОСТИ.

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply