Нашият мир

Прочит: Псалм 46:1-11

„Млъкнете и знайте, че Аз съм Бог.“
(Псалм 46:10)

Само за десет месеца починаха единадесет мои роднини, приятели и колеги. 14-годишната ми братовчедка беше убита, докато пресича улицата късно вечерта. Племенницата ми, която беше едва на 23 години и която се беше преборила с левкемията, почина от друго. Сърцето ми се късаше от болка и не можех по никакъв начин да успокоя опечалените родители.
Как да намеря мир във време на скръб и беди? С този въпрос разгръщах страниците на Библията. Отново и отново погледът ми попадаше на Псалм 46:10. Когато прочитах този стих, осъзнавах, че надеждата ми не е в този свят, а в Бога и Неговите обещания. Отново и отново се насърчавах да се обърна към Бога, Който е мое прибежище и сила, помощ във време на беда.
Когато Исус трябваше да остави Своите ученици, Той ги насърчи, като им каза, че отива да им приготви място и че им оставя Своя мир. Това е мир, който светът не може да схване. Когато се обръщаме към Бога с молба и благодарност, нека не забравяме Неговото обещание за мир, който надхвърля всяко човешко разбиране (Филипяни 4:7). Божият мир е дълбок и траен, той може да успокои сърцата дори във време на най-дълбока скръб.

Молитва: Отче, благодарим Ти, че си наше прибежище и сила във време на беда. Амин.

Мисъл за деня: Бог е изворът на моя мир във време на беда.

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО Е БОЛЕН ОТ ЛЕВКЕМИЯ.
Джоди Шабашски (Тексас)

Остави коментар

Live Reply