Нашият нулев меридиан

Прочит: Исая 43:5-7

„… Ас съм Алфа и Омега, Началото и Краят. На жадния ще дам даром от извора на водата на живота.“
(Откровение 21:6)

По време на едно мисионерско пътуване спряхме за един ден в Лондон, където посетих Гринуичката обсерватория, където се измерва географската дължина и времето по Гринуич. Там минава нулевият меридиан и това е основа за създаването на картите и джипиесите. В двора на обсерваторията нулевият меридиан е отбелязан с червена линия на земята. Там туристите могат да се снимат, стъпили с единия крак в източното, а с другия – в западното полукълбо.
Когато пристигнах в Гана и тръгнах на разходка из пристанищния град Тема, с удивление научих, че нулевият меридиан преминава и там – около 4400 мили южно от Гринуич, освен това на него е построена църква – Презвитерианската църква на Гринуичкия меридиан. Дълго стоях пред църквата и си мислех за Христос – нашия Алфа и Омега, Началото и Края.
Когато сме изгубили ориентир, смелостта си, ясния поглед към бъдещето, можем да се обърнем към Спасителя, Който е нашият Извор и Посока. В Христос изтокът и западът се срещат. В Него ние сме обичани, в Него сме се кръстили, призовани сме и сме получили сили за служение.

Молитва: Исусе, настрой вътрешния ни духовен компас, за да бъдем верни. Амин.

Мисъл за деня: Бог е моят извор и крайната ми цел.
Хоуп Харли-Моулд (Ню Йорк)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ЧУВСТВАТ ИЗГУБЕНИ И ОБЪРКАНИ.

Остави коментар

Live Reply