Научи се да се доверяваш

Прочит: Притчи 3:1-6

 

„А Бог на всяка благодат, Който ви е призовал в Своята вечна слава чрез Христос Исус, ще ви усъвършенства, утвърди, укрепи и направи непоколебими, след като пострадате малко.“

                                                                                     (1 Петр. 5:10)

 

Преди десет години се прибрах и заварих дома си празен. Жена ми ме беше напуснала и аз се чувствах като в пропаст. Започнах да се съмнявам във всичките си взаимоотношения, включително и с Бога.

Когато разводът ми приключи, се преместих да живея далеч от семейното ни жилище. Животът ми се промени – не се задържах в едно и също жилище и на едно и също работно място за повече от година. Отдалечих се от роднини, приятели и дори от Бога. Но колкото и да се опитвах да се скрия от всички, моята баба държеше да продължавам да получавам броевете на „Духовна манна“. Без самият аз да знам защо, продължавах да чета размишленията. Вероятно част от мен искаше да повярва, че макар хората да са измамни, Бог е любов и никога не ни подвежда.

И до днес не съм преодолял напълно своята подозрителност и все още не съм намерил отговори на въпросите си за любовта и загубата, но съм разбрал, че Бог може да изцели всички рани, дори тези, които времето не лекува. Мисля, че отговорът на тревожните въпроси е неугасващата вяра в Божията любов.

 

Молитва: Боже, Който целиш всяка рана, помогни ни да разберем, че макар не винаги да е лесно да сме напълно уверени в Твоята любов, милостта Ти винаги е насочена към нас, независимо през какво преминаваме. Амин.

 

Мисъл за деня: Нека никога не отпада вярата ни в Божията любов.

Джейсън Дийн Скот (Ню Йорк)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО ПРЕМИНАВА ПРЕЗ РАЗВОД.

 

Остави коментар

Live Reply