Навици

Прочит: Римляни 7:14-25

 

„… освежавай сърцето ми в Христос.“

                                                                      (Филимон 1:20)

 

Макар че вече съм решила да следвам Исус, все още се увличам по стари навици, които са несъвместими с християнството. Въпреки усилията ми има неща, които не успявам да превъзмогна. Трябва да съм нов човек, но се чувствам впримчена в миналото и отчаяна.

Успокоих се, когато открих, че и апостол Павел е преживявал подобни чувства. Той е писал, че човешката ни природа често надделява над духовното. Всъщност, аз истински разбирам какво има предвид, когато възкликва: „Окаян аз човек!“ (Римляни 7:24).

Аз неведнъж се чувствам, сякаш съм в задънена улица. Усещането е подобно на това, когато се опитваш да влезеш в някоя интернет страница и хиляди пъти натискаш клавиша, но има проблем и не успяваш.

Но има изход от тази ситуация. Павел ни уверява, че сме спасени от Исус Христос. Нашите сърца са обновени, благодарение на общението, което имаме с Него и с останалите вярващи християни. Такова духовно общение съществуваше между апостола и Филимон. Ако се придържаме винаги към Божието слово и постоянстваме в общението с нашите братя и сестри в църквата, ще успеем да се справим със старите навици и да заживеем нов живот.

 

Молитва: Благодарим Ти, Отче, че познаваш нашите слабости, но ни обичаш въпреки тях. Давай ни сила чрез Святия Си Дух, за да растем като добри християни, изпълнени с вяра и надежда. Амин.

 

Мисъл за деня: Духовното обновление лекува разочарованието.

Ан Слоан (Австралия)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ВОЮВАТ С УПОРИТ НАВИК.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply