Навсякъде с нас

Прочит: Псалм 139:1-18

 

„От всички тези кой не разбира, че ръката на Господа е сторила това? В Чиято ръка е душата на всичко живо и диханието на цялото човечество.“

                                                                             (Йов 12:9-10)

 

Болестта на дъщеря ми се развиваше, а лекарите не можеха да открият лечение. Предложиха й да се премести да живее на по-благоприятен климат, за да се подобри състоянието й. Макар да не губех надежда, като майка бях на ръба на отчаянието. Да я оставя след дълги години грижа да заживее на 3000 мили далеч от мен беше най-трудното решение в живота ми, което обаче ме научи на търпение и вяра.

Въпреки моята дълбока тъга, Бог е милостив и добър към мен, той чува плача на сърцето ми. Четенето на Библията и молитвите ме уверяват всеки ден, че никога не можем да бъдем далеч от Божието присъствие. Божията изобилна любов винаги ще бъде с нас. Където и да се намира земният ни дом, Божията любяща ръка ни закриля.

 

Молитва: Благодарим Ти, Господи, че чуваш молбите на нашите сърца и ни успокояваш с милост и мир. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

 

Мисъл за деня: Бог ни обича и ни помага да се научим да се доверяваме.

Елън Адамс (Вирджиния)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СТРАДА ОТ ХРОНИЧНА БОЛЕСТ.

Остави коментар

Live Reply