Не е ли великолепно?

Прочит: Откровение 21:1-7

„Той ще обърше всяка сълза от очите им и смърт няма да има вече; нито ще има вече жалеене, нито плач, нито болка; защото предишното премина.“
(Откровение 21:4)

Преподавам творческо писане на възрастни хора. Преди известно време разбрах, че една жена от курса ми е починала след кратко, но тежко заболяване. Не беше лесно да го съобщя на останалите, но заедно си спомнихме за хубавите моменти с нея. Няма да забравя как влезе в залата в един дъждовен, ветровит и сив зимен ден и заяви: „Не е ли великолепно!“. Първоначално си помислих, че се шегува, но тя допълни: „О, не, обичам това време. С кучето ми си направихме страхотна разходка до плажа. В такова време се чувствам жива!“. Винаги съм харесвала нейната ведрост и съм била сигурна, че е добра християнка. Сигурна съм също, че вече не изпитва болка и се чувства истински жива.
Днешният прочит от Откровение ни напомня, че земните ни страдания са временни. Бог ще ни възстанови изцяло, ще ни направи по-цялостни от всякога. Докато се радваме на живота си тук, нека помним, че Божието царство е вече сред нас. Бог е с нас и ще бъде с нас – не е ли великолепно?

Молитва: Небесни Татко, прославяме Те за Твоето присъствие сега и завинаги. Амин.

Мисъл за деня: Надеждата ми в Бога е за днес и за вечността.
Каролин Гревил (Англия)

Да се молим за: УЧЕБНИТЕ ЦЕНТРОВЕ ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА.

Остави коментар

Live Reply