Не гледай назад

Прочит: Битие 19:15-26

 

„Но жена му на Лот, след него, погледна назад и се превърна в стълб от сол.“

(Битие 19:26)

 

Спомням си първия път, когато баща ми прочете историята за Лотовата жена. Като дете не разбирах защо е погледнала назад. Искаше ми се да извикам: „Недей! Не се обръщай!“. Но тя го направи и плати с живота си. Сега разбирам защо може да се е обърнала. Напускала е познатото. Вероятно е обичала някого в онзи град, а може би самия град.

Имало е моменти в живота ми, когато ми е било много трудно да продължа, без да съжалявам за нещо, с което се разделям. Когато се преместихме в друг щат, далече от семейството, с мъка оставих хората, които обичам. Направих си списък с причините за преместването. Когато ме изпълваше тъга по миналото, го прочитах и си припомнях за Божието водителство.

Можем да се доверим на Бога, когато ни казва да тръгнем напред и да не се обръщаме. Като се обръщаме назад, правим тръгването по-трудно, отколкото трябва да бъде. Съдбата ни може да не е толкова драматична, колкото на Лотовата жена, но със сигурност ще страдаме, ако пренебрегнем Божия призив да продължим, без да скърбим за миналото. Затова, когато Той ни призове, нека Го последваме с увереност, че ще ни заведе на най-доброто място, на което да растем и да намираме радост.

 

Молитва: Отче, помогни ни винаги да гледаме напред – към това, което си приготвил за нас, а не да се обръщаме назад със съжаление. Амин.

 

Мисъл за деня: С Господ мога уверено да вървя напред.

Мелинда Купър (Тенеси, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ПРЕМЕСТВАТ В НОВ ГРАД.

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply