Не губи вяра

Прочит: Римляни 4:13-25

„Авраам (…) не се усъмни относно Божието обещание чрез неверие, а се закрепи във вяра и отдаде слава на Бога, уверен, че това, което е обещал Бог, Той е силен да го изпълни.“
(Римляни 4:18, 20-21)

Когато влязох в гимназията, реших да се боря за място в гимназиалния отбор по борба. Когато през късния октомври тренировките започнаха, видях, че ще е много по-трудно, отколкото си бях представял. На турнирите постоянно губех. Всеки ден обмислях да се откажа. Беше ми омръзнало да полагам толкова усилия, а да няма резултат.
Когато сезонът приключи, имах пет победи и двадесет и седем загуби. Все пак реших да започна подготовка за следващия сезон. Тренирах усилено. Когато започнаха турнирите, бях много по-подготвен. Изкачих се до четвърто място в щатската класация.
Вярата също изисква подобно посвещение. Понякога губя надеждата си в Бога и в себе си. Сега обаче знам, че вместо да губим вяра, трябва да ставаме още по-посветени и да растем във вярата чрез молитва, четене на Божието слово и служение. Бог ще ни даде силата да продължаваме напред.

Молитва: Боже, помогни ни да останем верни и посветени във вярата. Амин.

Мисъл за деня: Вярата в Бога изисква практика и посвещение.
Джаред Ръсел (Северна Каролина)

Да се молим за: УЧЕНИЦИТЕ, КОИТО СПОРТУВАТ.

Остави коментар

Live Reply