Не по моя план

Прочит: Исая 55:8-13

 

„Защото Моите помисли не са като вашите помисли, нито вашите пътища – като Моите пътища, казва Господ.“

                                                                                           (Исая 55:8)

 

Дълги години мечтаех да служа като мисионер в чужда страна. Когато чух за предстоящо такова пътуване до Хаити, много се зарадвах. Но разбрах, че има строги изисквания за ваксинация. Страдам от автоимунно заболяване и ваксините са ми противопоказни. Бях много разочарована, но знаех, че Бог ще промисли за друга възможност да Му служа.

След известно време разбрах, че се организира група за подпомагане на жертви от природни бедствия в Солт Лейк Сити. Трябваше да се пакетират различни продукти за пострадалите – хавлии, сапун, четки и пасти за зъби. Аз се записах.

 Само за четири дни там от ръцете ни излязоха повече от четири хиляди пакета с продукти. Бях щастлива, че участвам в акция, която подпомага толкова много хора, пострадали от потопи, бури и земетресения.

Бях благословена с новите си приятели. Говорехме си, пеехме заедно, смеехме се, молехме се за хората, на които помагаме, разхождахме се из града и заедно празнувахме Трапезата на нашия Господ. И днес виждам някои хора от групата, които живеят наблизо.

Ето така осъществих желанието си да служа на Бога като мисионер.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за Твоите чудни планове за нас! Нека сърцата ни бъдат отворени, за да ги виждаме и приемаме. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог винаги ни дава възможности да служим на хората.

Дженифър Фен (Калифорния)

 

Да се молим за: ХОРАТА С АВТОИМУННИ ЗАБОЛЯВАНИЯ.

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply