Не се безпокой

Прочит: Матей 6:25-34

„Затова не се безпокойте за утре, защото утрешният ден ще се безпокои за себе си. Достатъчна е на всеки ден неговата злоба.“
(Матей 6:34)

Сядам на стола си за сутрешна молитва, поглеждам през прозореца и дърветата в задния двор ми се струват потъмнели и отблъскващи. Листата са опадали и голите стволове са като призрачни силуети, също като моите мисли за бъдещето. Ще се влоши ли здравето ми? Ще се справя ли финансово? Остаряването може да е доста плашещо.
Продължавам със сутрешната си молитва и забелязвам първите слънчеви лъчи на хоризонта. Само за минути небето се озарява в розова светлина, която огрява и земята. Докато се любувам на това Божие дело, си припомням, че Господ се грижи за всичко в творението, и постепенно сърцето ми се изпълва с мир.
В Матей 6:25 Исус ни казва да не се безпокоим. Той знае колко нездравословна е тревогата. Тя може да погълне мислите ни, да ни направи непродуктивни и дори да ни разболее. Но най-голямата опасност е, че отнема доверието ни в Бога. Исус ни казва да търсим първо Неговото царство и да очакваме помощ от Бога. Да планираме утрешния ден, е мъдро, но да се тревожим за бъдещето – безсмислено. Не знаем какво ни очаква, но можем напълно да се доверим на Този, Който ни води за ръка и е с нас дори през долината на мрачната сянка.

Молитва: Господи, помогни ни да Ти се доверяваме и да не се страхуваме за бъдещето, защото си обещал никога да не ни оставиш. Амин.

Мисъл за деня: Бог ще снабди всичките ми нужди (вж. Филипяни 4:19).
Джанийн Бренър (Пенсилвания, САЩ)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ СТРАХУВАТ ОТ ОСТАРЯВАНЕТО.

Остави коментар

Live Reply