Не се крий

Прочит: Галатяни 6:1-10

„Но всеки нека изпитва своята работа и тогава ще може да се хвали само със себе си, а не с другиго…“
(Галатяни 6:4)

Работя като продавач в голяма верига хранителни магазини и наскоро забелязах нещо за един от клиентите. Той идва по няколко пъти на ден, обикаля из магазина и говори с хората, но рядко си купува нещо. В продължение на месеци съм го виждал да седи в колата си с часове, като на задната седалка е пълно с дрехи. Не прилича на бездомен. Говорих с него няколко пъти и той ми разказа за своите дипломи и местата, на които е работил.
Един ден почувствах необходимост да отида при този човек и да му предложа помощ. Като много християни, се страхувах. Помолих се и го попитах има ли нужда от помощ. Той отказа, въпреки че, както по-късно разбрах, беше безработен.
Да пристъпим отвъд комфортната си зона, не е лесно, но Исус ни учи да помагаме на хората в нужда. Когато Той ни призовава да подадем ръка на някого, може да не е най-удобното време за нас и има вероятност да бъдем отхвърлени. Но не си ли струва да рискуваме?

Молитва: Небесни Отче, помогни ни да показваме Твоята любов на хората, които се нуждаят от помощ, като знаем, че малките ни добри дела могат да променят нечий живот. Молим се в името на Исус. Амин.

Мисъл за деня: Днес ще предложа помощ на тези, с които Бог ме среща.
Джошуа Бериър (Северна Каролина)

Да се молим: ДА ВИЖДАМЕ НУЖДИТЕ НА ХОРАТА ОКОЛО НАС.

Остави коментар

Live Reply