Не се отказвай

Прочит: Псалм 121:1-6

„Издигам очите си към хълмовете. Откъде иде помощта ми? Помощта ми е от Господа, Който е направил небето и земята.“
(Псалм 121:1-2)

Съпругът ми работи в друг град и аз се грижа за двамата ни синове в тийнейджърска възраст и за своята свекърва. Често многото ангажименти ме стресират.
Преди известно време отивахме семейно на църква. Трябваше да пристигна поне десет минути по-рано, защото ме бяха помолили да изпея песен за откриване на богослужението. На половината от пътя спукахме гума. Наложи се да спрем и да се обадя на някого от църквата, че няма да мога да пристигна навреме.
Докато стоях на пътя със семейството си, една кола спря до нашата. Каква изненада! Беше жена от църквата. Нямаше друг в колата ѝ, затова всички можехме да се качим и да стигнем навреме за богослужението. Докато изпълнявах песента, благодарях на Бога, че винаги ни помага, когато сме в нужда.
В ситуациите, в които сме готови да се откажем, Бог не спира да действа! Той знае от какво се нуждаем и ще отговори на молитвата ни за помощ.

Молитва: Небесни Отче, благодарим Ти за безкрайната Ти любов. Във време на отчаяние давай ни сила и ни възстановявай. Молим се в името на Исус. Амин.

Мисъл за деня: Бог винаги ме изненадва.

Да се молим за: РОДИТЕЛИТЕ, КОИТО ОТГЛЕЖДАТ САМИ ДЕЦАТА СИ.
Сахана Матиас (Индия)

Остави коментар

Live Reply