Не се отказвам

Прочит: 1 Солунци 4:1-3

 

„И така, братя, молим и ви увещаваме в Господ Исус, така както сте научили от нас как трябва да постъпвате и да угаждате на Бога (както и живеете), така да преуспявате повече и повече.“

                                                                                             (1 Солунци 4:1)

 

Преди няколко месеца се включих в служението за плетене на молитвени шалове в нашата църква. В началото бързо изпусках бримки и започвах отначало, но с времето и с много упоритост от моя страна нещата потръгнаха.

И следването на Исус може да е съпроводено с много трудности. Докато се опитваме да се уподобяваме на Него, се налага да се справяме с много предизвикателства и често не успяваме. В днешния библейски откъс апостолът насърчава вярващите да не отпадат във вярата независимо от трудностите. Християнският живот изисква постоянство. Често не се справяме, но не бива да се отказваме.

От вече пет месеца плета молитвени шалове. Това служение изисква посвещение. Там срещам хора, с които мога да споделям. И макар че продължавам да изпускам бримки, започвам отначало, а шаловете, които изработвам, помагат на хора, които никога не съм срещала. В служението, а и в целия ми християнски път, преминавам през доста спънки, но не се отказвам.

 

Молитва: Боже, давай ни сили да продължаваме да Ти служим дори ако често не се справяме добре. Амин.

 

Мисъл за деня: Да си верен на Бога, изисква постоянство.

Клодин Гласгоу-Брукс (Тенеси)

 

Да се молим за: СЛУЖЕНИЯТА ЗА НАСЪРЧЕНИЕ.

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply