Не се сравнявай с никого

Прочит: Римляни 12:6-8

 

„Според дарбата, която всеки е приел, служете с нея един на друг като добри настойници на многообразната Божия благодат.“

                                                                             (1 Петр. 4:10)

 

Тръгнах си от библейския урок с усещането, че съм малоценна. Всички споделяха неща за своите семейства и успешни кариери, а аз все още не съм омъжена и мечтая за хубава работа. „Ще имам ли и аз някога това, което имат всичките ми приятели?“ – попитах Бога. Не получих отговор.

Няколко дни по-късно споделих с моя психологически съветник, че се чувствам зле, когато се сравня с другите. Тя ми каза, че сравняването с другите може да доведе до отчаяние. Реших да променя нагласата си – вместо да се сравнявам с някого, да насоча погледа си към Бога, Който има план за моя живот.

Като Божии деца, ние не бива да се сравняваме с другите, а трябва да осъзнаем, че всеки от нас е благословен с различни дарби и възможности. Сравнението води до чувство за малоценност и ни пречи да оценим всичко, което Бог ни е подарил. Неговият план за нас е прекрасен. Нека Му се доверим с благодарни сърца!

 

Молитва: Боже, благодарим Ти, че си приготвил служение за всеки от нас. Отваряй очите ни за всекидневните възможности, които ни даваш, да бъдем благословение за другите. Амин.

 

Мисъл за деня: Божият план за мен е прекрасен.

Джой Милър (Вирджиния)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ЧУВСТВАТ НЕСИГУРНИ.

 

Остави коментар

Live Reply