Не се страхувай

Прочит: Матей 6:25-34

„А Аз ви дадох за четиридесет години пътуване по пустинята, през което време дрехите ви не овехтяха на вас и обувките на нито един от вас не овехтяха на крака ти…“
(Второзаконие 29:5)

Преди осем години, когато трябваше да взема решение дали да напусна хубавата си работа, за да се грижа за децата си целодневно, Бог ми проговори чрез днешния стих. Той се грижеше за израилтяните по много практичен начин – техните обувки не овехтяха. Това ми помогна да разбера, че Той се грижи дори за малките неща в моя живот. Намерих смелост да напусна работа и да се доверя, че Бог ще има грижа за моето семейство. Не беше лесно, но Той наистина ни помагаше месец след месец, година след година.
Преди известно време, нещата в семейството се промениха и аз започнах да се притеснявам. Не е ли време да се върна на работа? Можех ли да намеря работа, която да ми осигури достатъчно пари, за да се грижа за момчетата си? Молехме се и Бог отговори на нашата молитва по много практичен начин. Една жена от църквата дойде при мен и без да знае за нашия проблем, ме попита искам ли да започна работа в нейната фирма. Не можах да повярвам, че работата беше точно това, което търсех – с гъвкаво работно време, така че да мога да се грижа за децата си. Приех с голяма благодарност. Сега посрещаме всичките си нужди и отново се научихме да се доверяваме на Бога, за да ни води и да се грижи за нас.

Молитва: Благодарим Ти, Боже, че винаги се грижиш за нас. Помагай ни да Ти се доверяваме за всяко нещо в живота си. Амин.

Мисъл за деня: Бог се грижи за всяко нещо в нашия живот.
Джули Ан Браун (Северна Ирландия)

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ИМАТ ФИНАНСОВИ ЗАТРУДНЕНИЯ.

Остави коментар

Live Reply