Не си безполезен

Прочит: Псалм 92:1-15

„Праведният ще цъфти като палма (…) Ще бъдат плодоносни и в дълбока старост, ще бъдат сочни и зелени.“
(Псалм 92:12, 14)

Преди няколко месеца към хвалебната ни група в църквата се присъедини още един пианист и станахме четирима. Почувствах се обезсърчена и непотребна. Попитах Бога: „На 61 години ли трябва да се пенсионирам?“. Тогава се наложи да поживея известно време при сестра ми, за да ѝ помогна да се възстанови след операция, затова започнах да посещавам друга църква, в която богослуженията започваха по-рано. Само след месец ми казаха, че църквата иска да създаде хор. Веднага усетих, че Бог ме призовава. Предложих им да бъда пианист и оттогава служа там.
Тази промяна ми помогна да разбирам проповедите по-добре, защото те се произнасят на родния ми език, освен това намерих нови приятели, без да прекъсвам контактите си с хората от предишната църква.
Разбрах, че докато имаме желание, Бог ще ни води и подготвя за промените в живота. Независимо от възрастта си, ако слушаме Неговия глас, ще се радваме на служението.

Молитва: Боже, благодарим Ти, че ни водиш, когато се чувстваме изгубени. Помогни ни да разберем, че винаги можем да Ти служим, стига да искаме. Амин.

Мисъл за деня: Стига да искам, Бог ще открива пред мен възможности за служение.
Дорис Йеунг (Тайланд)

Да се молим за: ПИАНИСТИТЕ В ЦЪРКВАТА.

Остави коментар

Live Reply