Не сме сами

Прочит: Даниил 3:13-30

 

„… подкрепяни с пълна сила (…) да издържите и дълготърпите всичко с радост; като благодарите на Отца, Който ни удостои да участваме в наследството на светиите в светлината…“

(Колосяни 1:11-12)

 

След прекараната в детската болница нощ с моята дъщеря не се зарадвах, че телефонът звъни в 7 часа сутринта. Видях, че е най-големият ми син, Бари, който беше лежал няколко дни в друга болница заради грип. Въпреки умората вдигнах телефона, но не беше Бари. Беше медицинска сестра, която ми съобщи, че е починал.

Бари беше диабетик и имаше бъбречна недостатъчност, но от известно време беше постигнал голям напредък. Предстоеше да се дипломира в колежа, където работеше от 17 години, и внезапната му смърт изглеждаше жестока на фона на случващото се с него. Скръбта и притеснението за състоянието на дъщеря ми ме водеха към отчаяние.

По време на една проповед нашият пастор отбеляза, че Бог не извади от огнената пещ Седрах, Мисах и Авденаго, но ги предпази от пламъците. Най-накрая осъзнах, че Господ не ни обещава да не преминаваме през трудности. Исус казва на Своите ученици, че в света ще имат скръб (Йоан 16:33). Но Бог ни обещава да бъде с нас през каквото и да преминаваме.

Въпреки огромната скръб, която изпълни сърцето ми, аз намирам сила в обещанието, че Бог ще бъде до мен и ще промисли за добро (Римляни 8:28).

 

Молитва: Отче, Който ни обичаш безкрайно, благодарим Ти за Твоето присъствие в трудностите. Помагай ни да намираме сила в Тебе. Молим се в името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог ще бъде с мен през всички трудности.

Донъл Кинг (Тенеси, САЩ)

 

Да се молим за: РОДИТЕЛИ, КОИТО СКЪРБЯТ ЗА СВОЕТО ДЕТЕ.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply