Не сме сами в страданието

Прочит: Исус Навин 4:1-7

 

„Исус се просълзи.“

(Йоан 11:35)

 

Отидох на църква със свито сърце, след като се разбра, че единадесет души са били убити в синагога в Питсбърг. Исках да коленича и да се моля за жертвите на този ужасен акт на насилие заедно с останалите вярващи.

Когато влязох в салона, някой ми подаде едно кръгло камъче. Пасторът ни прикани всеки да сложи своето камъче на олтарната маса и така да покаже  вярата си в Бога и в Неговата вярност към всички поколения. Идеята беше взета от еврейската традиция за поставяне на камъни на гробовете. Те са много по-трайни от цветята и издържат на вятъра и студа, който трябва да изтърпим, докато усетим топлите слънчеви лъчи.

Отидох до масата и почувствах топлината, която ръката ми беше предала на камъка. Оставих го при другите и коленичих, за да се присъединя към общата молитва за наранения ни свят. Тръгнах си от църквата със същата тъга, но и с подновена увереност, че Бог разбира нашите болки и скърби заедно с нас. Той иска и ние да вникваме в болките на своите ближни, дори на тези, които не познаваме.

 

Молитва: Вечни Боже, благодарим Ти за Святия Ти Дух, Който е с нас, докато преминаваме през долината на мрачната сянка. Давай ни сила, за да крачим заедно с любов. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог плаче с мен, когато страдам.

Джан Удард (Пенсилвания, САЩ)

 

Да се молим за: ЖЕРТВИТЕ НА СТРЕЛБА.

 

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply