Не сме сами

Прочит: Исая 43:1-3

„Тогава ще извикате към Мен и ще отидете, и ще Ми се помолите; и Аз ще ви послушам. И ще Ме потърсите и ще Ме намерите, като Ме потърсите с цялото си сърце.“
(Йеремия 29:12-13)

Когато се вглеждах в усмихнатите и невинни лица на тримата ми малки синове и държах пръстчетата им, си представях какви ще бъдат, като пораснат. Никога не съм си представяла, че след години един от тях ще стане наркоман и ще го посещавам в затвора.
Изпълнена със скръб, аз плачех на рамото на някой близък или приятел. Колебливо се включих в една молитвена група. Преодолях срама си и станах част от група за подпомагане на семействата и приятелите на наркозависими. Скоро започнах да се чувствам по-добре. Молитвите един за друг ни даваха сили. Новото разбиране за зависимостите и техните последствия ми помогна да заменя срама със състраданието. Подновената надежда лекуваше раната в семейството ни.
Понякога се чувстваме в капана на проблемите, безпомощни, самотни, отчаяни и изплашени. Викаме, но сякаш никой не ни чува. Но не сме сами. Бог ни обича и не иска да се изправяме пред кошмарите си сами. Той протяга ръка към нас чрез ръцете на другите. Библията ни напомня обещанието на нашия Господ: „И ще Ме потърсите и ще Ме намерите, като Ме потърсите с цялото си сърце“.

Молитва: Благодарим Ти, милостиви Боже, че чуваш нашия вик, слушаш молитвите на сърцата ни и ни помагаш да Те намерим в любовта, която ни даряваш чрез хората около нас. Молим се в името на Твоя Син – Исус Христос. Амин.

Мисъл за деня: Бог ми показва Своята любов чрез добротата и подкрепата на приятелите.
Тами Джоунс (Флорида)

Да се молим за: СЕМЕЙСТВАТА, КОИТО СЕ БОРЯТ СЪС ЗАВИСИМОСТИ.

Остави коментар

Live Reply