Не страх, а любов

Прочит: 2 Тимот. 1:3-7

 

„Защото Бог ни е дал дух не на страх, а на сила, любов и себевладение.“

(2 Тимот. 1:7)

 

От 45 години имам приятелка от Турция, която е мюсюлманка. Съпругът ѝ дойде в САЩ, за да учи медицина, и сега живеят в Истанбул. С Берин се молим една за друга и за семействата си от много години. Ходили сме им на гости в Турция, а те са идвали в Небраска няколко пъти.

Преди известно време Берин разбра, че има рак. Иска ми се да съм до нея, за да ѝ помогна. Заради собствените си здравословни проблеми не мога да пътувам. Понякога много се страхувам за приятелката си.

Много пъти съм чела днешните думи от Второто послание към Тимотей. Представям си как полагам всичките си тревоги в нозете на Исус. Това ми помага да се успокоя и да прогоня страха. Записвам си няколко любими стиха на картичка, слагам я в Библията и когато я отворя, прочитам първо тях. Така сутрешната ми молитва започва с мир и надежда.

Обичам скъпата си приятелка Берин. Знам, че и Бог я обича. Мога да съм спокойна, че тя е в Божите изцеряващи ръце. Всички можем да намерим утеха, като се доверим на Бога.

 

Молитва: Небесни Отче, помогни ни, когато сме болни, да положим страха си в Твоите нозе. Нека доверим хората, които обичаме, на Тебе. Амин.

 

Мисъл за деня: Ако възложа страховете си на Бога, ще намеря мир.

Нанси Майър (Небраска, САЩ)

 

Да се молим за: ПРИЯТЕЛИ, КОИТО СА РАЗДЕЛЕНИ.

 

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

 

Остави коментар

Live Reply