Не забравяй да поискаш

Прочит: Марк 11:20-25

 

„Ако поискате нещо в Мое име, ще го направя.“

                                                                (Йоан 14:14)

 

Аз заеквам от дете. В началното училище мразех да чета на глас пред съучениците си. Роднините ми губеха търпение, когато разговаряха с мен, а децата ми се подиграваха, като искаха да повторя думите, които ми е трудно да казвам.

С времето се научих да се шегувам с този проблем. Така един ден, докато четях Библията, започнах да заеквам на думата „искайте“. „Ето това е – си помислих. – Исус ни призовава да искаме, като ни обещава, че ще ни даде поисканото в Негово име.“

Започнах да се моля Бог да премахне този мой проблем. Отговорът дойде, докато разглеждах един сайт, посветен на хората, които заекват. Там пишеше, че проблемът се усложнява, ако човек не си поема достатъчно въздух, когато говори. „Наистина ли? – помислих си аз. – Толкова ли е лесно?“ Започнах да си припомням това всеки път, когато говорех, и с времето заекването просто изчезна.

Всички ние имаме проблеми, които Бог иска да ни помогне да разрешим. Има ли нещо, за което сме се вкопчили, а можем да дадем на Бога? Каквото и да е то, ако вярваме на думите от Йоан 14:14, нека всеки ден се молим и да търсим Божията помощ. После нека търпеливо чакаме Неговия отговор.

 

Молитва: Боже, благодарни сме Ти, че ни позволяваш да се приближим към Твоя престол на благодатта в молитва (Евреи 4:16). Амин.

 

Мисъл за деня: Бог знае през какво преминавам и чака да потърся Неговата помощ.

Майкъл Слафтър (Джорджия)

 

Да се молим за: ХОРАТА С ГОВОРНИ ПРОБЛЕМИ.

Остави коментар

Live Reply