Не заради нашите заслуги

Прочит: Ефесяни 2:4-9

„Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от самите вас; това е дар от Бога; не чрез дела, за да не се похвали никой.“
(Ефесяни 2:8-9)

Цял живот съм заобиколена от хора, които постигат големи успехи, затова съм свикнала да мисля, че интелигентността и талантът не са най-силните ми страни. Чувствам се обикновена и със средни възможности.
Отново си припомних това по време на едно събитие в църквата преди Рождество, на което приятелите ми изработваха красиви сладки в различни форми, а на мен ми отне около три часа, за да сътворя три еленчета, които по-скоро заприличаха на кучета.
Въпреки това съм намерила мир в това, че познавам истинската красота на Рождеството – Исус се роди като човек, умря на кръста, за да ни спаси от греховете, и възкръсна, побеждавайки смъртта, за да имаме вечен живот.
В днешния стих апостол Павел ни уверява, че спасението ни не зависи от нашите постижения и качества, а от това, което Исус извърши на кръста. Сега, когато очакваме настъпването на новата година и се замисляме за изпълнените през изминалата година обещания, можем да си припомним, че не бива да разчитаме на ограничените си сили. Нека се успокоим в празника на Христовото рождество и да намерим надеждата, която Исус ни дава.

Молитва: Боже, благодарим Ти за мира, който ни дава увереността, че можем да разчитаме на Твоята благодат вместо на собствените си заслуги. Амин.

Мисъл за деня: С Бога никога не е нужно да разчитам само на собствените си сили.
Мелиса Раму (Австралия)

Да се молим: ДА СЕ РАДВАМЕ НА ИСТИНСКАТА КРАСОТА НА ПРАЗНИКА РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО.

Остави коментар

Live Reply