Небесен дом

Прочит: Йоан 14:1-6

„В дома на Моя Отец има много обиталища (…) И като отида и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си, така че където съм Аз, да бъдете и вие.“
(Йоан 14:2-3)

Когато забременях за първи път, бях много щастлива от мисълта, че ще ставам майка. Часове наред приготвях стаята на бебето в очакване на неговата поява. С мъжа ми боядисахме стените, наредихме мебели и обмислихме до всяка подробност всичко необходимо за очаквания син. Сложих малки дрешки в шкафчето и си представях как го държа в обятията си. Сядах на люлеещия се стол в стаята и се приготвях психически за своето майчинство. Бях изпълнена с очакване и вълнение.
Също както майката очаква мига, в който ще посрещне детето си вкъщи, Исус очаква времето, когато ще дойде, за да ни вземе в Своя дом, където ни е приготвил обиталище. Той иска да бъде с нас и се вълнува от предстоящата среща. Докато настъпи този момент, можем да очакваме Неговото идване с вяра. Мисълта, че в небесното царство има място, приготвено за мен, ме изпълва с очакване и вълнение.

Молитва: Спасителю, благодарим Ти, че ни обичаш и си приготвил място за нас при Своя небесен Отец. Нека и ние с вълнение очакване Твоето второ идване. Амин.

Мисъл за деня: Исус е приготвил място за мен.
Сара Лайънс (Канзас)

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СТАВАТ РОДИТЕЛИ ЗА ПЪРВИ ПЪТ.

Остави коментар

Live Reply