Небесен закрилник

Прочит: Псалм 34:1-7

„Ангелът на Господа застава около онези, които се боят от Него, и ги избавя.“
(Псалм 34:7)

Докато карах по магистралата, забелязах една кола, която се движеше в аварийната лента много бавно. Веднага си помислих, че има някакъв проблем, но когато я изпреварих, видях, че ескортира велосипедист, който правеше тренировка. Колата се движеше точно зад него, за да помогне с медицинска грижа, ако е необходимо, както и да го пази от останалите превозни средства по пътя.
Припомних си тази гледка, докато размишлявах върху днешния прочит. Ангелът на Господа е до тези, които се боят от Него. Бог бди над Своите деца. Това не означава, че сме предпазени от проблеми, но можем да сме уверени, че Господ е с нас. Той винаги ни наблюдава и е готов да ни помогне, когато се нуждаем от Него.

Молитва: Милостиви Боже, благодарим Ти за Твоята любяща грижа и за верността Ти. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

Мисъл за деня: Мога да разчитам на Божията любов и вярност.
Агуеда Суарес (Доминиканска република)

Да се молим за: ВЕЛОСИПЕДИСТИТЕ.

Остави коментар

Live Reply