Небесният отец

Прочит: Марк 1:9-13

 

„Защото Господ има благоволение към народа Си…“

                                                                      (Псалм 149:4)

 

Дори когато страдаше от алкохолната си зависимост, татко ми показваше, че ме обича и се гордее с мен. За жалост, някои хора никога не чуват окуражителни думи от своите бащи и чувстват огромна празнота, защото човека, когото се стремят да зарадват най-много в този свят, го няма.

 Когато беше кръстен и излезе от водата, Исус чу глас от небето, който казваше: „Ти си Моят възлюбен Син; в Теб е Моето благоволение“ (Марк 1:11). После Духът Го закара в пустинята – без нищо, без да се е сбогувал с никого. Единственото, което Исус „взе със Себе Си“, бе това утвърждаване, което чу от небесния Си Отец. После Исус устоя на изкушенията в пустинята в продължение на 40 дни.

Аз съм благодарен за това, че баща ми преодоля своята зависимост и успяхме да оправим разрушените си взаимоотношения. Но каквито и да са отношенията ни с нашите земни бащи, имаме един Небесен баща, Който може да запълни празнотата в нашия живот. Небесният отец ни познава, обича ни и приема нашата любов към Него.

 

Молитва: Небесни отче, благодарим Ти, че винаги ни обичаш. Помогни ни да видим себе си през Твоите очи. Молим се в името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Божията любов е много по-ценна от което и да е земно одобрение, което можем да получим.

Джъстин Фарел (Вашингтон)

 

Да се молим за: ДЕЦА, КОИТО СА СЕ ОТЧУЖДИЛИ ОТ СВОИТЕ БАЩИ.

 

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply