Неизречени нужди

Прочит: Лука 7:11-17

„Преди да Ме призоват те, Аз ще отговарям…“
(Исая 65:24)

Един ден, докато пътувах към работа, се притеснявах за една задача, която Бог ми беше възложил. Закъснявах, бях заседнала в трафика, затова реших да си пусна радиото. По време на програмата говорителят сподели свидетелство, което ми даде сила и яснота за ситуацията, в която се намирах. Разбирах, че Бог изпълнява Своето обещание да ни даде отговор още преди да сме Го помолили за помощ.
Това ми напомни библейския разказ за погребението на сина на една вдовица от Наин, който откриваме в Евангелието според Лука. Докато процесията приближаваше градската порта, оттам мина Исус. Още преди вдовицата да отвори уста, Той възкреси нейния син. Исус видя сърцето ѝ и с любов и велико съчувствие върна сина ѝ жив!
Бог е нашата помощ в бедата. Когато преживяваме тъга и объркване, нека не забравяме, че Той вижда сърцата ни и отговаря на молитвите ни още преди да сме ги изрекли.

Молитва: Господи, помогни ни да не забравяме Твоето присъствие, когато страдаме или сме объркани. Нека винаги бъдем чувствителни към Твоя глас. В името на Исус. Амин.

Мисъл за деня: Бог знае и неизречените ми нужди.
Нелисва Чигуду (Южна Африка)

Да се молим за: ХРИСТИЯНСКИТЕ РАДИОСТАНЦИИ.

Остави коментар

Live Reply