Нека светлината ви свети

Прочит: Матей 5:13-16

 

„Вие сте светлината на света. Град, поставен на хълм, не може да се укрие (…) нека свети вашата светлина пред човеците, за да виждат добрите ви дела и да прославят вашия Отец, Който е на небесата.“

(Матей 5:14, 16)

 

По време на една екскурзия ни заведоха до близката река късно вечерта. Качихме се на лодка и започнахме да плаваме в тъмнината. Когато се доближавахме до брега, от храстите се издигаха облаци от светулки и с красив пирует се преместваха от едно място на друго. Бях изумена от гледката. Полетът на светулките освети целия ни път, тъй като на всеки няколко секунди виждахме проблясъци в тъмнината.

В днешния прочит Исус ни казва, че също като светулките ние сме призовани да светим в този свят и в живота на другите. Когато срещаме хора, които са депресирани или са изгубили своята надежда, можем да споделим с тях Христовата светлина.

 

Молитва: Боже на светлината, изпълвай ни със Своята любов, за да осветяваме пътя на тези, които са в тъмнина. Молим се, както ни научи Исус: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име; да дойде Твоето царство, да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята; давай ни всеки ден насъщния ни хляб; и прости греховете ни, защото и самите ние прощаваме на всеки наш длъжник; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия” (Лука 11:2-4). Амин.

 

Мисъл за деня: На кого мога да занеса Божията светлина днес?

Уинифред Монтгомъри (Южна Африка)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ НУЖДАЕ ОТ МОЕТО НАСЪРЧЕНИЕ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved

 

 

Остави коментар

Live Reply