Неочакван урок

Прочит: Матей 6:9-13

 

„… да бъде Твоята воля…“

(Матей 6:10)

 

Когато посетих Рут в болницата, осъзнах, че съм я виждал много пъти на богослужения, но не съм я познавал. „Толкова пъти са ми правили скенер на мозъка“ – каза тя. Попитах я за какво иска да се помоля. Очаквах да каже, че иска здраве, по-малко болка или да се прибере по-бързо вкъщи. Отговорът ѝ обаче ме изненада: „Помоли се да се изпълни Божията воля за мен“. Тя изпитваше болка и със сигурност щеше да се чувства по-добре вкъщи със своите внуци, но молитвата ѝ беше да се изпълни Божията воля. Тя вярваше и се доверяваше на Бога с цялото си сърце.

Няколко седмици след първото ми посещение Рут почина. Искаше ми се да я бях познавал по-дълго. В краткото време, в което общувах с нея, тя оказа голямо влияние върху мен, особено върху молитвения ми живот. Често си мисля за нея, когато се моля за другите и за себе си. Молитвата да се изпълни Божията воля, е подходяща във всяка ситуация.

 

Молитва: Всемогъщи Боже, нека винаги поставяме пред своите желания Твоята воля. Молим се така: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

 

Мисъл за деня: Във всяка ситуация искам да съм готов да кажа „Твоята воля да бъде, Боже“.

Боб Питърсън (Тексас, САЩ)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО Е В БОЛНИЦА.

 

 

Остави коментар

Live Reply