Неочаквана щедрост

Прочит: Псалм 139:1-6

„Защото не гледам, както гледа човек; понеже човек гледа на лице, а Господ гледа на сърце.“
(1 Царе 16:7)

Една неделна сутрин, докато с мъжа ми чакахме да започне службата, при нас дойде човек, който знаеше за служението ни с бездомни, и ни помоли да му дадем пари за автобусен билет. Дадохме му пет долара и той си тръгна. Само след няколко минути дойде друг. Очаквахме и той да поиска пари, но за наша изненада, той ни подаде пет долара и каза, че иска да направи дарение за църквата. В този момент мнението ни за бездомните хора се промени напълно. Бяхме поразени от щедростта не този човек, който сам беше в нужда.
В 1 Царе 16 се разказва как пророк Самуил отива да помаже един от синовете на Есей за цар. Докато седем от Есеевите синове минаваха пред Самуил, той очакваше, че избраният е един от тях. Но Бог му каза, че не гледа на лице, а на сърце. Накрая най-малкият син – Давид, бе помазан за цар с Божието благословение.
Онези пет долара ме накараха да погледна към това, което се крие зад външния вид – човешкото сърце. Независимо от начина, по който изглеждаме, и въпреки всичките ни грешки Бог ни обича и ни показва как да се обичаме.

Молитва: Благодарим Ти, Господи, че ни познаваш толкова добре и въпреки всичко ни обичаш. Помагай ни да приемаме другите и да ги виждаме така, както ги виждаш Ти. Амин.

Мисъл за деня: Бог ме обича въпреки моите недостатъци.

Да се молим: ДА ГЛЕДАМЕ НА ДРУГИТЕ ТАКА, КАКТО БОГ ГЛЕДА НА ТЯХ.
Маргарет Ан Мартин (Австралия)

Остави коментар

Live Reply