Неочаквани благословения

Прочит: Филипяни 2:1-4

 

„Бог настанява в семейство самотните…“

(Псалм 68:6)

 

На 6 октомври 2011 г. едно мое размишление беше публикувано в „Духовна манна“. В него аз описвах живота си като самотна бездетна жена, която се чувства изоставена и безнадеждна. Когато го прочела, една жена на име Дорис се свърза с мен. Искаше да ми сподели, че моите думи са я насърчили, защото е преживяла нещо подобно.

Макар да ни разделят хиляди мили и почти 30-годишна разлика във възрастта, Дорис и аз станахме добри приятелки. Всяка седмица общуваме чрез имейли и по пощата. Приятелството ни с Дорис започна с благословението, което моите думи ѝ бяха донесли, но то благославяше много повече самата мен. Нейните молитви ме окуражават. Взаимното насърчение идва от увереността, че молитвата ни помага да преодоляваме по-лесно трудностите.

Бог по невероятен начин се грижи за нас. Невероятно беше запознанството ми с Дорис. Каква радост е да служим на Бог, Който познава всичките ни нужди и се грижи за нас по неочаквани начини!

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за дара на приятелството. Помагай ни да бъдем свидетели за Теб както пред сегашните си приятели, така и пред хората, с които ще ни срещнеш в бъдеще. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог ни благославя по неочаквани начини.

Мери Маккийн (Мичигън)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ НУЖДАЕ ОТ ПРИЯТЕЛ.

 

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

 

Остави коментар

Live Reply