Неочаквано благословение

Прочит: 2 Коринтяни 1:3-5

 

„А ние имаме това съкровище в пръстни съдове, за да се види, че превъзходната сила е от Бога, а не от нас.“

                                                                       (2 Коринтяни 4:7)

 

По време на една служебна почивка ни помолиха да си припомним случаи, в които сме били благославяни от Бога по необичаен начин. Веднага си спомних за един случай от миналата година, който беше много важен за духовния ми живот.

Седях в едно кафене и чаках своя приятелка. Носех бейзболна шапка, за да прикрия оредялата от химиотерапията коса. До мен се приближи млад мъж, който ми каза: „Може ли да попитам дали се лекувате от рак?“. Аз отговорих положително, а той каза: „Майка ми също“. След кратък разговор, в който той ме помоли да му разкажа своята история, младежът ми пожела успех с терапията.

След този случай аз реших да разговарям с всеки, за когото разбера, че се лекува от рак, и да изслушвам неговата история. Всички тези истории са дар за мен. Винаги се моля за хората, с които разговарям.

Онзи млад човек беше неочаквано благословение в моя живот. След срещата с него аз искам да бъда благословение за хората, които срещам.

 

Молитва: Любящи Боже, благодарим Ти за хората, които са неочаквано благословение за нас. Нека и ние бъдем такова за другите. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес искам да покажа Божията милост на хората, които срещам.

Лин Деминг (Тенеси)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО ПРЕМИНАВА ПРЕЗ ХИМИОТЕРАПИЯ.

 

 

© 2014 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply