Непоклатими

Прочит: Римляни 8:31-39

 

„Понеже съм уверен, че нито смърт, нито живот, нито ангели, нито власти, нито сегашното, нито бъдещето (…) ще може да ни отлъчи от Божията любов, която е в Христос Исус, нашия Господ.“

(Римляни 8:38-39)

 

Ураганът „Харви“, буря от четвърта степен, удари Тексас през август 2017 г. След четири дни обилни валежи някои райони бяха потопени под един метър вода. Това бедствие разтърси Америка.

В понеделника след бурята един вестник в Далас писа, че някои хора са провели богослужения на открито в южната част на Тексас, където ураганът беше най-опустошителен. Посетителите казваха, че имат нужда да отидат на църква. Това беше пример на вяра.

В посланието си до римляните апостол Павел казва, че нищо не може да ни отлъчи от Божията любов. Ние сме повече от победители! Хората в Тексас доказаха, че опустошенията от природни бедствия като урагана „Харви“ не могат да ни попречат да служим на истинския и жив Бог. Ще прославяме Господа по всяко време. С вяра, основана в Христос, сме непоклатими!

 

Молитва: Живи Боже, помогни ни винаги да бъдем стабилни, уверени и отдадени на Твоето дело и любов. Молим се в името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Ще се уповавам на Господа по всяко време.

Д. Л. Елис-Джонсън (Тексас, САЩ)

 

Да се молим за: ЦЪРКВИ, КОИТО СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ СЛЕД БУРЯ.

 

Остави коментар

Live Reply